IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зендая като филмов режисьор: Главните роли винаги ще ги давам на чернокожи жени

13 септември 2021 17 40

Актрисата застава на корицата на Vogue

Снимка: БГНЕС

След като е прекарала десетилетие пред камерата, Зендая е готова да седне на режисьорския стол.

25-годишната актриса застава на корицата на британския Vogue за октомврийския му брой и споделя, че се надява следващата стъпка в кариерата ѝ да бъде свързана с режисурата. Тя се надява да стартира промяната в Холивуд, позволявайки повече представителност на чернокожите и хората с различна сексуална ориентация.

„Ако някога стана режисьор, знам, че главните роли във филмите ми ще бъдат давани на чернокожи жени“, категорична е Зендая.

Засега обаче тя се фокусира върху актьорското майсторство, като в момента промотира филма си Dune с Тимъти Шаламе, снима втория сезон на сериала Euphoria и съвсем скоро ще трябва да тръгне на ново промоционално турне за Spiderman: No Way Home. Докато е на снимачната площадка актрисата обича да седи пред мониторите и да учи по нещо за създаването на история и сглобяването на сцени.

„Трябва да побързам и да разбера как да стана режисьор, човече. Опитвам се, уча се всеки ден. Има толкова много неща, които искам да направя“, казва Зендая. Режисьорът на Euphoria Сам Левинсон изразява увереността си, че актрисата ще се превърне в невероятен режисьор един ден. Според него, тя ще бъде „впечатляващ филмов създател“.

Въпреки че все още не е сядала на режисьорския стол, Зендая има опит с продуцентството. Тя седи зад филма си Malcolm & Marie, два епизода на Euphoria и множество епизоди от сериала K.C. Undercover по „Дисни“. През февруари тя говори пред New York Times за желанието си да режисира и казва, че учи всички тънкости на занаята от Левинсон.

„Сам винаги ми казва, че след година ще ми даде да режисирам нещо и аз му казвам, че тогава има една година, за да ме научи как да бъда режисьор. Не знам как изглежда режисьорството, но много се наслаждавам да бъда продуцент“, казва тя пред изданието. Допълва, че се надява един ден да бъде оръжието на промяната и да види чернокожи жени в главни роли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари